News

AV-guru Timo Tuominen CBRE Finlandille

Timo Tuominen, Associate Director, aloittaa CBREllä toimitilamuutoksiin erikoistuneessa Project Management & Workplace Consulting -tiimissä helmikuussa. Ennen CBREtä Tuominen työskenteli toiminnanjohtajana AVITA – AudioVisuaalinen toimiala ry:ssä sekä vastasi järjestön omistaman palvelutuotantoyhtiön operatiivisen toiminnasta.

Tuominen on toimitiloihin liittyvän AV- ja esitystekniikan asiantuntija ja tämän lisäksi hänen erikoisosaamisaluettaan ovat muun muassa IT, valaistus, IoT, turvatekniikka sekä talo- ja kiinteistöautomaatio ja näihin liittyvä konsultointi, hankintapalvelut ja tekninen toteutus.

Ray Lindberg, Head of Project Management & Workplace Consulting
”Toivotamme Timon lämpimästi tervetulleeksi CBRElle! Hienoa saada joukkoomme mukaan Timon kaltainen kokenut kaveri, joka tuo tiimimme taas uudenlaista osaamista. Timon asiakasreferenssilista on sanalla sanoen vaikuttava, hän on vastannut mm. Alma Median, PwC:n, EY:n, Helsingin Yliopiston sekä Sanoma-talon AV-suunnittelu ja -hankintapalveluista. Voimmekin siis hyvillä mielin todeta, että saamme joukkoomme todellisen AV-gurun.

Timo tulee näin aluksi toimimaan konsulttina erilaisissa IT, AV, esitys- ja turvatekniikka sekä ja talo- ja kiinteistöautomaatioihin liittyvissä projekteissa. Ajan kanssa pääsemme vielä laajentamaan palvelutarjontaamme entisestään meidän Workplace-tiimin ja Timon avulla, sillä nyt kokemusta, osaamista ja näkemystä meiltä ei puutu.”

Timo Tuominen, Associate Director, Project Management & Workplace Consulting
”Olen innoissani CBRElle siirtymisestä, on hienoa päästä mukaan yritykseen, jonka kansainvälinen verkosto mahdollistaa isotkin projektit. Olen toiminut viime vuodet pääosin yksityisyrittäjähenkisesti, joten on kiva vaihteeksi päästä osaksi isompaa kokonaisuutta sekä tiimiä. Avitan toiminnanjohtajana sain todella hyvän kokonaistuntuman AV-alaan ja yrityksien osaamiseen yleisellä tasolla, ja tämä kokemus ja verkostot tulevat varmasti tarpeeseen nykyisessä positiossani CBREllä.

Toimitilojen elämyksellisyyden ja käyttäjäkokemuksen merkitys korostuu tulevaisuudessa entisestään, kun digitalisaatio valtaa alaa. Kärjistetysti, enää ei riitä, että on valoa, jotta näkee tehdä töitä tai että on kaiutin, josta kuulee konferenssipuhelun. Optimaalisesti suunniteltu ja toteutettu AV-laitteisto lisää työntekijöiden työssä viihtyvyyttä, työtehoa ja tyytyväisyyttä ja on näin tärkeä kilpailuetu yritykselle. Audiovisuaalisilla seikoilla on merkitystä myös yrityksen ulkoisen viestinnän näkökulmasta: Yhä useammat yritykset haluavat muun muassa panostaa aulatilojensa ilmeeseen valo-, ääni- ja mediataiteen avulla ja näin hyödyntää tilan tarjoaman brändiviestinnällisen momentumin.

Loppujen lopuksi kaikista tärkein asia kuitenkin on, että tekniikka, prosessit ja käyttäjät ymmärtävät toisiaan ja keskustelevat keskenään, sillä hienoinkin tekninen ratkaisu menettää merkityksensä, jos sitä ei osata käyttää. Siksi esimerkiksi toimitilamuutosprojekteissa on ensiarvoisen tärkeää, että myös muutosjohtamiseen ja henkilöstön sitouttamiseen panostetaan läpi koko prosessin.”


Lisätiedot:

Ray Lindberg
Head of Project Management & Workplace Consulting
T: +358 40 749 1526
Ray.Lindberg@cbre.com

Published on: 27 02 2018