News

Staff Tells: Calle Sågbom, projektipäällikkö

Haastattelimme Project Management & Workplace Consulting -tiimimme projektipäällikköä Carl-Mikael "Calle" Sågbomia hänen työnkuvaansa liittyen. Lue, minkälaista työtä Calle tekee, mitä projektijohtajana toimiminen vaatii ja minkälaista on työskentely CBRE:llä.

Tjena, Calle! Minkälaisia projekteja olet hoitanut ja minkälaista osaamista projektien johtaminen vaatii?

"Työskentelen pääosin vuokralaisyritysasiakkaillemme projekteissa, joihin voi sisältyä kaikki yrityksen työympäristön analysoinnista ja tarpeiden määrittämisestä aina toimitilaprojektin kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja projektinjohtoon sekä työympäristön kehittämiseen. Lyhyesti sanottuna tiimimme luo yrityksille parempia työympäristöjä Avaimet käteen -periaatteella. Esimerkiksi yhdessä projektissa taioimme kollegani kanssa kansainväliselle asiakkaallemme uuden vuokrasopimuksen ja koordinoimme heille uuden toimitilan vain kymmenessä viikossa. Eräässä toisessa hankkeessa konsultoimme suomalaista asiakasyritystä kaksi vuotta kestäneessä työympäristön kehityshankkeessa.

Työssä onnistuminen vaatii kiinteistöalan ymmärrystä ja eri toimijoiden tuntemista. Projektityöskentelyssä pääsee pitkälle, kun tuntee projektinjohtamisen periaatteet ja kun omaa hyvät organisointitaidot sekä muuntautumiskykyä eri tilanteisiin. Lisäksi vaaditaan asiakkaan liiketoiminnan ja sitä kautta tarpeiden ymmärtämistä. Työympäristökonsultoinnissa täytyy hallita erilaiset analysointimenetelmät, muutosjohtamisen periaatteet ja menetelmät sekä osata astua asiakasyrityksen työntekijän saappaisiin ja ymmärtää mitä hän kokee ja tuntee tavallisen työpäivän aikana."

Mikä on mielenkiintoisinta työssäsi? Mistä saat energiaa?

"Työssäni kiinnostavaa on se, että työympäristö aiheena koskettaa ihan kaikkia. Nykyään onkin enemmän sääntö kuin poikkeus, että teemme työtä yhdessä asiakkaan toimitila-johdon lisäksi myös ylimmän johdon kanssa ja että projektitiimissä on vahvasti edustettuna HR ja IT. Yritykset arvostavat yhä enemmän tällaista kokonaisvaltaista ajattelua, jonka nähdään hyödyttävän yritystä laajemmin kuin perinteisesti on ajateltu toimitiloista. Kehitettävää ja mahdollisuuksia menestyä alalla on paljon ja se pakottaakin etsimään täysin uusia ideoita ja ratkaisuja joka päivä.

Saan energiaa erityisesti ihmisistä, joiden kanssa työskentelen. Meillä on hyvin erilaisia ja erikokoisia asiakasyrityksiä, joiden tarpeet ja yrityskulttuuri tuovat projekteihin mielenkiintoa ja vaihtelua. Saan myös paljon energiaa omasta työyhteisöstämme, joka tarvittaessa antaa aina hyvän piristysruiskeen päivään :)"

Mikä on haasteellisinta työssäsi ja minkälaista tukea saat kollegoiltasi?

"Haasteellisinta työssäni on hallita projektikokonaisuus niin, että lopputulos ylittää odotukset. Kun ymmärtää syvällisemmin asiakkaan tavoitteet, niin ymmärtää myös mikä on enemmän ja mikä vähemmän tärkeää. Tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi yrityksen arvoihin, brändiin, talouteen, henkilöstöön ja hyvinvointiin, yrityskulttuuriin ja työskentelytapoihin, digitalisaatioon tai eri liiketoimintojen prosesseihin. On todella palkitsevaa, kun onnistuu tässä, koska se tuo asiakkaalle erityistä lisäarvoa ja siitä myös kiitetään jälkikäteen.

Projekteissa onnistumiseen tarvitaan aina vahvaa tiimityötä. Tiimimme työskentelee pareissa niin, että tukena on aina kollega, joka tuntee projektisi ja osaa auttaa ja osallistua tarvittaessa. Tällä tavalla hyödynnämme jatkuvasti toistemme vahvuuksia ja kokemusta."

Minkälaista työskentely CBRE:llä on?

"CBRE tarjoaa varmasti Suomen mielenkiintoisimman ja laaja -alaisimman paikan kiinteistö- ja toimitila-ammattilaisille. Laaja palvelukokonaisuutemme tarjoaa mahdollisuuksia työskennellä eri tiimien kanssa, joten joka päivä voi oppia jotain uutta. Vaikka CBRE on suuri kansainvälinen yritys, niin olemme silti pystyneet säilyttämään tietynlaisen ketteryyden ja rentouden tekemisessä.

Työyhteisömme on huippu! Kaikista tiimeistä löytyy kokemusta ja nuorta intoa ja meillä järjestetään paljon hauskoja tapahtumia. Työympäristömme on moderni monitilatoimisto, jossa on sopivasti mahdollisuuksia työskennellä itselleen sopivalla tavalla. Se tukee ja kuvastaa hyvin myös kulttuuriamme; työskentelemme kaikki yhdessä, avoimesti ja joustavasti omia vahvuuksia ja tiimin tukea hyödyntäen."

Kiitos Calle, mukavaa työpäivän jatkoa!

Ps. Kuulostiko Callen työ mielenkiintoiselta? Näkisitkö itsesi samanlaisessa roolissa? Etsimme parhaillaan Project Management & Workplace Consulting -tiimiimme lisää kovanluokan tekijöitä, joilla on sydän kultaa ja asenne kohdillaan, kuten Callella. Oletko sinä etsimämme Calle II? Katsasta työpaikka ilmoitus alla olevasta linkistä ja hae asap:


Hei, me rekrytään! Projektipäällikkö

Published on: 27 10 2017